Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

ΔΙΩΝ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 51-49

 

07

Ολική επαναφορά θα μπορούσε να είναι ο τίτλος για το συγκεκριμένο παιχνίδι! Ξεκινώντας ο αγώνας ο Παναθηναϊκός έδειξε άμεσα τις προθέσεις του, με δύναμη σε όλες τις φάσεις σε άμυνα και επίθεση πήρε καθαρό προβάδισμα. Ο Δίων αντίθετα ξεκίνησε μουδιασμένα και με τον Φραγκόγιαννη να μην συμμετέχει λόγω πόνων στην μέση, να μην είναι απειλητικός όσο θα έπρεπε. Το ημίχρονο βρήκε τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 16-27, η διαφορά θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερη γιατί η υπεροχή του Παναθηναϊκού ήταν ξεκάθαρη.

Αρχίζοντας το δεύτερο ημίχρονο η διαφορά μεγάλωσε μέχρι και στο +16, κάπου εκεί άρχισαν να αφυπνίζονται οι παίχτες του Δίωνα και με συνεχείς σερί επιτυχημένες επιθέσεις, σε συνδυασμό με την αλλαγή της άμυνας σε ζώνη και την χαλάρωση του Παναθηναϊκού, στο 28′ η διαφορά να έχει πέσει στους 4! Στο σημείο αυτό οι γηπεδούχοι πίστεψαν ότι μπορούν να διεκδικήσουν την νίκη, οι άμυνες έσφιξαν, η ένταση ανέβηκε και οι δυο ομάδες στο τέταρτο δεκάλεπτο διεκδικούσαν την νίκη στα ίσια!

Στο τέλος η ομάδα του Δίωνα βγήκε νικήτρια και πήρε μια μεγάλη νίκη που της ανεβάζει την ψυχολογία για την συνεχεία του πρωταθλήματος. Ο Παναθηναϊκός αν δεν χαλάρωνε στο τρίτο δεκάλεπτο και έβρισκε λύσεις απέναντι στην άμυνα ζώνης θα έφτανε σε μια άνετη νίκη γιατί είχε την υπεροχή στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Δίων (Δημόπουλος): Χήναρης 3, Λαμπίρης 1, Λαμπρόπουλος 10(1), Δημητρακάκης, Μάνδαλος 2, Παντελής, Μαρούκης 10, Βλάμης 6, Γ.Πετρόπουλος, Μιχαλόπουλος 11, Ι.Πετρόπουλος 8(1)

Παναθηναικός (Γεωργακίλας): Φωτάκης 2, Γαρίνης, Φουρναράκος, Π.Γερμανός 8(2), Δ.Λιανός, Λιοδάκης 3, Α.Γερμανός 12, Σταθάκης 11, Αναστασόπουλος 13, Αθανασόπουλος, Σισίου.